A- A A+

Laatste nieuws!

 

Le Monde Saxofoonworkshop zondag 19 mei 2019

Le Monde Saxophones organiseert i.s.m. GJ Music World op zondag 19 mei a.s. van 13.00 – 16.00 uur een saxofoonworkshop o.l.v. Werner Geboers. Deze middag wordt aanbevolen voor iedere saxofonist vanaf middelbare graad muziekacademie (vanaf 3 jaar speelervaring) of saxofonisten die deel uitmaken van een fanfare, harmonie, saxofoonensemble. Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, etc. Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom.

Tijdens deze saxofoonworkshop zal een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via al-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon). De benodigde partituren krijgt men, na inschrijving, toegestuurd, zodat iedereen zich muzikaal kan voorbereiden op deze dag. De gekozen werken die met het saxofoonorkest zullen gespeeld worden, variëren van gemakkelijk tot pittig, waarbij het accent op het lichtere genre muziek zal liggen. Gedurende deze middag zal een saxofoonorkest gevormd worden, Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, rieten, mondstukken, etc etc. De benodigde bladmuziek wordt vooraf aan de deelnemers toegestuurd, zodat iedereen zich muzikaal kan voorbereiden op deze dag. Dit repertoire is vernieuwd t.o.v. eerder georganiseerde Le Monde Saxofoondagen, bovendien zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel. Werner Geboers Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld. Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij, enigszins tegen zijn zin, klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. Deze klassieke studies bleken echter de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument, technisch, niet veel geheimen meer voor hem had.Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.

Momenteel is hij verbonden als docent saxofoon en popensemble aan de muziekhumaniora te Hasselt, als docent saxofoon/klarinet aan de muziekacademie te Beringen en als docent saxofoon jazz en lichte muziek in diezelfde academie. Daarnaast is hij een veelgevraagde gastdocent op de Jeugd en Muziekkampen te Brussel en is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt.Als uitvoerend musicus was hij verbonden aan verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Golden Bigband. Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a.: Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, en The Gibson Brothers. Momenteel maakt hij deel uit van The Very Bigband, is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger en is hij een veel gevraagde gastmuzikant. Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be. .

De Le Monde Saxofoondag op 19 mei 2019 vindt plaats bij GJ Music World, Elewijtsesteenweg 10 1980 Eppegem – België.

Aanvang 13.00 uur, de middag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten. Voor meer informatie kan je contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail info@lemondesaxophones.com) of met GJ Music World (+32 15 6623336 of mail info@gjmusicworld.be). De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 15,-, dit is inclusief koffie/thee/fris.

Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze dag kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven.

 

 

 

Wilt u graag alles weten over nieuwe artikelen, promoties, acties, …? Dan bent u hier op de juiste plaats. Hebt u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u ook contact opnemen via de contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Back to Top